Email: talpmasszor@freemail.hu Tel: 06 30 9630 549

Talpmasszázs

Az érintés csodálatos művészete.

Get your personal horoscope

Asztrológia


Asztrológia és Egészség

Az asztrológia szempontjából a születés idopontja a meghatározó, ill. az e pillanatra jellemző kozmikus konstelláció a születés helyére vetítve. Az asztrológia egy tökéletes személyiség központú rendszer. Képes az egyéni jellemzők felismerésére, és segít megérteni az embert problémáival együtt.

Évezredes kulcskérdés a predesztináció, és a szabad akarat kérdése. A szigorú predesztináció hívei úgy vélik, az ember adottságait, jellemét sőt sorsát megmásíthatatlanul megszabja a születési képlete. A korszerűbb felfogás szerint ez csak akkor működik így, ha lemondunk arról, hogy tudatosan változtathatunk sorsunkon. Ez a felfogás a szabad akarat elsodlegességét vallja, mely szerint csaknem mindig van lehetőség tudatosan változtatni.

Thorwald Dethlefsen, német pszichológus fejti ki „ A Sors mint esély” című művében, hogy a testi és lelki működések összefüggése lehetőséget ad arra, hogy a problémák megoldhatók legyenek lelki síkon, mielott még szomatizálódhatnak. Ez azt jelenti, hogy nincsenek eleve rossz hatások, tőlünk függ, hogy mit milyen síkon élünk meg.

Az egyéni képlet felállítása, és értelmezése asztrológiai képzettséget igényel. Néhány alapvető összefüggést viszont e nélkül is lehet használni a gyógyításban, és a prevencióban egyaránt.


Az állatövi jegyek testszimbolikája
A fej és szerveinek megbetegedései, a központi idegrendszer a Kos jegyével; a nyak, a garat, a torok és a pajzsmirigy a Bikával; a vállak, a tüdő, a felső végtagok és az idegrendszer az Ikrekkel; a mell, a gyomor, az anyagcsere, a borbajok és a reuma a Rákkal; a szív, a fő véredények, a gerinc és a hát az Oroszlánnal; az emésztőrendszer, kiváltképp a belek a Szűzzel; a csípő, a vese, a bőr, a reumatikus betegségek a Mérleggel; a nemi szervek és a hólyag a Skorpióval; a csípő, a comb, a felsőkar, a légutak, az idegrendszer a Nyilassal; a térd, a könyök, a bőrbajok, a reuma és az egész csontrendszer a Bakkal; az alsó lábszár, az alkar, a visszerek a Vízöntővel; a lábfej, a kezek, a szenvedélybetegségek a Halakkal állnak összefüggésben.

Az őselemek összefüggései
A Kos, az Oroszlán és a Nyilas a Tűz-elemhez; a Bika, a Szuz és a Bak a Föld- elemhez; az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő a Levegő-elemhez; a Rák, a Skorpió és a Halak pedig a Vízminőséghez tartoznak.

A planéták összefüggései
A Nap szimbolizálja a szívet, az aktivitást, az öntudatot és az életerőt. A Hold az ösztönszférát, a lelkiséget, a tudatalattit jelképezi, továbbá a gyomor, a kisagy, a nedvkeringés, a vízháztartás, a nyálkahártyák, a női funkciók, a termékenység és a rövid periódusú változások reprezentánsa. A Merkúr az értelem, az intelligencia és a mozgékonyság, az agy, az idegrendszer, a beszéd és a tüdő reprezentánsa. A Vénusz az érzelmi életet, a szépérzéket, a harmóniát, a veséket, a mirigyeket (foleg női nemi mirigyeket), a vénákat. A Mars az akaratot, az erőt, a küzdoképességet, az epét, és a vérképzést. A Jupiter a humanitást, a belátást, az igazságérzéket, a hitet, a májat, a növekedési folyamatokat, a szénhidrát- és cukorháztartást szimbolizálja. A Saturnus a koncentráció, a szigor, a lemondás, az összehúzódás, a beszűkülés, a görcs, a megmerevedés, az elmeszesedés, a kőképződés és a lerakódások, a csontok, a lép, a bor és általában az öregkor reprezentánsa. Az Uránusz a rendkívüliség, a gyors változások, a szellemi megvilágosodás, az idegrendszer jelölje negatív hatásai pl. az agyvérzés, görcsök, pszichózisok. A Neptunusz a transzcendens jelenségek, az intuíció, az ESP képességek bolygója, de jelenti a drogokat, a szenvedélybetegségeket, az erjedési, rothadási, folyamatokat is. A Plútó a transzformációt, a nagy átváltozásokat, a szervezet regenerálódó képességét, negatív értelemben pedig a degenerálódást jelenti.

A napi gyakorlatban való alkalmazáshoz igen fontos a holdnaptár ismerete. Ilyen táblázatok hozzáférhetők, illetve az ún. efemeridatáblázatokból kikereshetők. Ezek szerint:

1. Az adott szervet, testrészt megterhelő beavatkozásokat nem célszerű végezni, amikor a Hold az annak megfelelő jegyben vagy ugyanahhoz az ősminoséghez tartozó jegyben van. (Sürgős esetben erre nyilván nem szabad tekintettel lenni.)
2. Az adott testrész, szerv mindennemű támogatása, erősítése, szelíd terápiája viszont ilyenkor a leghatékonyabb.
3. Az újhold alkalmas hosszantartó kezelések megkezdésére, változtatásokra, felépítésre.
4. A növekvő hold is a kezdés, a befogadás, az energiagyűjtés és- tárolás ideje. A természetes szerek hatékonyabbak, könnyebben beépülnek. A szervezet ilyenkor több pihenést igényel.
5. A telihold (és a közeli napok) a legkevésbé alkalmasak a műtétekre, ilyenkor lehet a legtöbb komplikációra számítani. Ilyenkor a legnagyobb a szervezetben a víz mennyisége.(ödémák)
6.Fogyó holdnál a legintenzívebb az erőkifejtés, aktivitás, energiafelhasználás. A szervezet ilyenkor tisztul, kiizzad, vizet veszít. Fogyó- és tisztítókúrákra, hosszabb kezelések befejezésére alkalmas időszak.